Valo1.jpg

Tervetuloa mukaan adventtiretriittiin, hengelliselle matkalle joulun iloon!

Adventin tulisi olla meille odotuksen ja ilon aikaa. Adventtina meillä on lupa hengähtää arjen keskellä ja syventää hengellistä elämäämme joulun odotuksella. Kuitenkin lähestyvä joulunaika tuo mukanaan kiirettä ja kenties ahdistusta – kortteja, lahjoja, valmistelua, siivousta, stressiä, erilaisia odotuksia.

Olemme koonneet näille sivuille mahdollisuuden syventää adventin ja joulunajan tunnelmaa ja sanomaa. Adventin alusta aina loppiaiseen asti sinulla on mahdollisuus Adventtiretriittivihkon avulla avata sydämessäsi enemmän tilaa Kristuksen syntymän ihmeelle ja rauhan sanomalle. Kenties löydät jotain uutta itsessäsi? Ja ehkä saat kutsun etsiä rauhaa myös itsestäsi ja tehdä osaltasi todeksi se myös maailmassa.

Näillä sivuilla oleva materiaali on tarkoitettu niin sanottua nojatuoliretriittiä varten eli sinun ei tarvitse lähteä tai vetäytyä sen kummemmin minnekään. Tärkeää on vain, että löydät itsellesi hieman aikaa ja tilaa. Ehkä myös löydät itsellesi ihmisen tai ryhmän, jonka kanssa jaat tämän hengellisen matkan ajatuksia ja kokemuksia. Muista, että myös hyvät yritykset palkitsevat. Loppuun saakka ei tarvitse aina päästä, mutta aina on myös hyvä ponnistella ja voittaa itsensä. Etsi ja löydä oma tapasi hiljentyä sanan ja rukouksen ääreen ja mieti voisiko tästä olla apua myös joulunajan jälkeen. Kun pidät yllä tapaa, tapa pitää yllä sinua.
Rauhallista joulunodotusta ja joulunaikaa!