Sydänyhteyttä läsnäolosta -retriitti

Sydänyhteyttä läsnäolosta –retriitissä pysähdytään kuulemaan sisäistä hiljaisuutta ja viisautta, joista sydämen tietoisuus ja voima nousevat. Itämaisen ja länsimaisen viisauden, kristillisen mystiikan, meditaation, joogan, kehotietoisuutta ja hyväksymistä lisäävien harjoitteiden, hiljaisen yhteyden ja oman työstämisen kautta vahvistetaan sydänyhteyttä ja herätellään universaalia rakastamista, myötätuntoa ja anteeksiannon kykyä niin suhteessa itseen kuin toisiinkin. Tietoisesta sydämen läsnäolosta löydät tilaa ja luottamusta päästää irti turhista jännitteistä ja kaunoista, ja havahtua hyväksyvään rakkauteen, jossa elämä virtaa lempeästi pakottamatta.

Konkreettisemmalla tasolla viikonlopun aikana työstetään ihm…isen suhdetta itseen, perheeseen, mahdolliseen kumppaniin, ystäviin, lähimmäisiin ja luontoon. Teemoina ovat rakkauden kaipuu, havahtuminen jo olemassa olevaan hyvään ja kauniiseen, itsen ja toisten hyväksyminen kaikessa vajavaisuudessa ja sydämen läsnäolosta käsin eläminen.

Retriitti soveltuu kaikille omasta henkisestä kasvusta, tietoisesta läsnäolosta, sydänyhteydestä, itsetuntemuksesta, rakkaudesta ja ihmissuhteista kiinnostuneille. Retriitti ammentaa mm. kristilliseen, sosiologiseen, buddhalaiseen ja hindulaiseen perinteeseen liittyvistä ajatuksista, eikä edellytä mitään tiettyä elämänkatsomusta. Tavoitteena on oman itsen avautuminen sydänyhteyteen ja rakastavaan läsnäoloon.

Retriitti on itsenäinen osa Rakkauden polku -kurssia (johon lisäksi kuuluu kaksi iltaa Helsingissä ma 16.11. ja 30.11). Siihen on mahdollista osallistua erillisenä tai osana kurssia. Retriitti pidetään viihtyisässä Heponiemen Hiljaisuuden keskuksessa, joka sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Karjalohjalla (83 km Helsingistä). Retriitin järjestävät yhteistyössä Hiljainentila.fi ja Kasvutahto Oy

Retriitissä kanssasi kristilliseen mystiikkaan ja meditaatioperinteeseen perehtynyt pastori ja hengellinen ohjaaja Henri Järvinen sekä ihmisten elämäntarinoihin, ihmissuhteisiin ja henkiseen kasvuun perehtynyt sosiologi ja elämäntaidon ohjaaja Kaisa Kuurne. Ohjaajat ovat retriitissä sydämellään läsnä, voit viikonlopun aikana lähestyä heitä niin henkisissä kuin oman elämäsi ajankohtaisissa kysymyksissä. Lisätietoa ohjaajista löydät http://henrijarvinen.weebly.com/kuka.html sekä www.kasvutahto.fi/tekijat.

Retriitin hinta on 230 euroa / 180 (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset). Hinta pitää sisällään ohjelman, täysihoidon sekä majoittumisen omassa huoneessa. Saapuminen Heponiemeen Karjalohjalle pe noin klo 17 ja retriitin päätös su noin klo 14. Retriitti on mahdollista maksaa yhdessä tai kahdessa erässä (eräpäivät 15.12. ja 15.1.) Retriitiin mahtuu enimmillään 17 henkeä (8 osallistujaa on minimi). Lisätietoa Heponiemen retriittikeskuksesta löydät täältä: https://www.hdl.fi/fi/palvelut/retriittikeskus-heponiemi

Olet taustaan, elämänkatsomukseen, ikään ja sukupuoleen katsomatta lämpimästi tervetullut!

Ilmoittautuminen 6.12. mennessä sähköpostilla tai puhelimitse: henri.jarvinen@evl.fi, 050 355 9294 / kaisa@kasvutahto.fi, 040-705 1243. Kirjoita ilmoittautumisviestiin nimi, osoite, sähköposti, puhelinnumero, mahdolliset ruokarajoitteet sekä se, maksatko kokonaishinnan vai alennetun hinnan (ja yhdessä vai kahdessa erässä).