Hiljaisuuden ja kehollisuuden illat Herttoniemenrannan kappelilla syksyllä 2016

 
Su 11.9. klo 17-20 Teemana kiinalaiset gigong-terveysharjoitukset
Ohjaajana akupunkturisti, retriitinohjaaja Helena Hallenberg.
Kiinalaisiin qigong-terveysharjoituksiin tutustumista, rentoutumista ja
rukousta. Harjoitusten lopuksi iltatee, keskustelua ja mahdollisuus
kysyä qigongista ja akupunktiosta. 

 
Su 30.10. klo 17-29 Teemana japanilainen kehotyöskentely shindo
Ohjaajaina shindo hoitaja-kouluttaja Tiina Koivulintu ja shindo-ohjaaja, pastori Stina Huima.
Illassa etsimme rukouksen ja japanilaisen kehotyöskentelymenetelmän Shindon keinoin sisäistä hiljaisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Harjoituksissa yhdistyvät hengitys, liike sekä luonnollinen keskittyminen harmoniseksi kokonaisuudeksi. Avainsanoja ovat rentous, luonnollisuus ja omien voimavarojen tunnistaminen. Erityisen tehokkaan Shindo-venytyksistä tekee liikkeen, hengityksen ja keskittymisen yhdistelmä sekä ohjaajan antama tuki kireitä lihaksia painellen. Käytämme illassa sisäiseen hiljaisuuteen ja keskittymiseen kutsuvia äänimaljoja.

 
Su 20.11. klo 17-20 Teemana mindfulness ja asahi
Ohjaajana mindfulness-ohjaaja, pastori Miia Moisio
Illan aikana tutustutaan menetelmiin sekä keskustelun että erityisesti harjoitusten kautta. Asahi on suomalaisten kehittämä terveysliikuntamuoto, jossa yhdistyvät hengitys ja helpot niska-hartia- ja selkäseudun hyvinvointia tukevat liikkeet. Mindfulness-harjoitteet tähtäävät läsnäoloon, hyväksymiseen ja omien ajatusten, tunteiden ja kehontuntemusten tiedostamiseen. 

Illat muodostuvat päivän teemaan tutustumisesta ja harjoituksista sekä rukouksesta. Iltateellä mahdollisuus kysymyksiin ja syventävään keskusteluun päivän teemasta.

Mukaan iltoihin kannattaa varata joustavat, lämpimät vaatteet, villasukat (qigong-iltaan myös sisäliikuntatossut), viltti ja makuualusta.

Kaikissa illoissa mukana myös pastori Stina Huima. Tarkemmat tiedot seurakunnan nettisivuilta ja Stinalta (stina.huima@evl.fi; p. 050 3803033).