LASARUS: JOHANNEKSEN EVANKELIUMIN KERTOMUS LASARUKSESTA MYSTIIKAN TEOLOGIAN TULKINTANA 18.-20.5.2018 RETRIITTI HEPONIEMESSÄ

LASARUS                      
JOHANNEKSEN EVANKELIUMIN KERTOMUS LASARUKSESTA                                     MYSTIIKAN TEOLOGIAN TULKINTANA
18.-20.5.2018 RETRIITTI HEPONIEMESSÄ


Johanneksen Evankeliumi on säilyttänyt uskollisesti salaisuutensa lähes kaksi vuosituhatta. Sen lukemiseen tarvitaan erityistä herkkyyttä. Sitä on lähestyttävä kuin runoa, jotta voisi saavuttaa sen kirjalliset, runolliset ja mystiikan ulottuvuudet. Rikas ja monipuolinen symbolien ymmärtäminen on avain evankelista Johanneksen sanojen takaa avautuvaan maailmaan. Mystikkojen tapaan hän pukee sanoinkuvaamattoman rajoilla liikkuvat tapahtumat ja kokemukset runon muotoon kuten suuri karmeliittamystikko Ristin Johannes. Kristilliseen mystiikkaan voi Suomessa vain harvoin tutustua, sillä sitä ei opeteta koulussa uskonnon tunneilla eikä kirkossakaan. Se on yleensä kuulunut vain luostarien muurien sisäpuolelle.

Karmeliittasääntökunta tunnetaan erityisesti kontemplatiivisesta rukouksesta ja kristillisestä mystiikasta. Ekumeenisen Karmeliittayhteisön retriitin ohjaavat sen jäsenet;  sisar Hannele Kivinen de Fau ja pastori Mauri Nieminen. Ilmoittautumiset sisar Hannele +358405798771. Retriitin hinta 300€.
www.ekumeenisetkarmeliitat.fi