HILJAINEN TILA - MISTÄ SE LÖYTYY ???

Kun multa pyydettiin blogia  tälle saitille, heti puhutteli  nimi :  HILJAINEN TILA.  Juuri sitä moni  levotan kaupunkilainen  etsii.  Ja itse tullut etsiskeltyä sitä monista mestoista ja eri tasoilta:   

Reissasin  2005 kolmisen kuukautta  Etelä Intiassa.  Siellä meitä hiljaisuuden ja toimivan hengellisen harjotteen etsijöitä oli enemmänkin.  Oli mukava isossa  porukassa törmätä aina uusiin ihimisiin jotka olivat hengellisellä matkallaan.  Kuuli kokemuksia  eri puolilta ja erilaisista hengellisistä perinteistä,  välillä tuntui että merkittävin  hiljainen  Tila syntyi niissä kohtaamisissa .

Sillä Hiljaisen  tilan etsintä oli  Intiassa haastavaa. Porukkaa on niin paljon että toimintaa ja meteliä riittää joka kolkkaan. Yritin pitää hiljaisia hetkiä aamuisin Tiruvamalaissa talomme  katolla mutta mopojon ja lehmien ääntelyt  ajoivat minut eteenpäin. Kiipesin hinduille Pyhälle Arunanchalai vuorelle mutta sielläkin oli vastassa paikallinen guru seuraajineen ja avustuspyyntöineen.  Etsin  Hiljaisuutta  Äiti amman, Sai baban ja Oshon ashrameista,   mutta niissä oli aina paljon ihmisiä,  liikettä ja chantejä.

Lopulta päädyin siihen ettei ehkä kannatakkaan etsia  fyysisesti täysin hiljaista tilaa (ainakaan Intiasta).  Tärkeämpää on mielen hiljaisuus, Hiljanen tila pään sisällä.   Ja miten siihen päästään ?? monenlaisia tekniikoita  ja harjoitteita , eri teitä hiljaiseen tilaan oli  runsaasti tarjolla.

Testaamalla tuli todettua ainakin se mikä ei minulle  toimi .  Kun istuskelin  Zen  ashramissa  Kodai kanalissa 40 min totaali liikkumattomuus sessiota , ei pään sisällä voimistinut hiljaisuus  vaan ajatus KOSKA TÄÄ LOPPUU !!!! Luostarin hetki palvelukset futasivat hiukan paremmin, siinä hiljaisuusharjoitus oli vapaanpaa ja itsevalittua.  Oma tapa pitää etsiä kokeilemalla! 

Jeesus sanoo evankeliumissa : Tulkaa minun luokseni , Minä annan teille levon !

Yksi  minulle  usein toimiva tapa löytää hioljainen tila on vedota tähäbn lupaukseen ja kutsua Vapahtaja paikalle . Eli pysähtyä, tyhjentää  päätä ja vain nauttia rauhan ruhtinaan seurasta !

pien ohjattu  Treeni :

sulje silmät , keskity hengitykseesi.

pyydä läsnä olevaa vapahtajaa paikalle

uloshengityksellä puhalla itsestäsi ulos  levottomuus  ja turha

Sisäänhengityksessä  vedä itseesi kristuksessa asuvaa rauhaa , voimaa,  luottamusta

Kuvittele viereesi seisomaan Kristus Rauhan ruhtinas: Ota levollisesti vastaan  Hänestä  säteilevää Rauhaa ja lepoa.

 

Jukka Valkama on pappi Helsingistä. Hän pitää kajakeista, matkustamisesta ja retkeilystä.