heli harjunpää.JPG
 

heli harjunpää

Olen sairaalapappi, joogaopettaja, työnohjaaja ja retriitinohjaaja. Ohjaan levollista joogaa, jossa liitän kehon ja mielen lempeisiin harjoituksiin kristillisen ulottuvuuden. Kutsun tätä Hiljaisuuden joogaksi. Olen tänä keväänä aloittanut myös Hiljaisuuden joogan ohjaajien kouluttamisen.

Keväällä 2017 ilmestyi kirjani Hiljaisuuden tie, kristillisiä joogaharjoituksia (Kirjapaja). Kirjassa kerron Hiljaisuuden joogan taustateoriasta, jota olen kehittänyt. Siinä liitän levollisen hathajoogan metodiin kristillistä meditaatiota, hiljaisuuden viljelyä ja kehollisia rukouksia. Hiljaisuuden joogaharjoitukset ovat yhtenäinen meditatiivinen kokonaisuus, kuin miniretriitti, vetäytyminen rukoukseen ja sisäiseen hiljaisuuteen.  Näin joogaharjoitus ja kristillisyys punoutuvat luonnollisella tavalla yhteen. Kokonaisuutena Hiljaisuuden jooga on sekä kehon hoitoa että sielunhoitoa. Liityn siinä retriittien hiljaisuuden viljelyyn sekä mystiikan teologiaan, jossa olennaista on kokemus, vastaanottavainen sisäinen tila ja kehollinen rukous. Tällainen teologisesti perusteltu kristillisen joogan harjoittamisen tapa on uusi asia. Kirja on Suomessa ensimmäinen tästä aiheesta. Kirjassa on harjoituksia, joita voi tehdä itse kotona tai käyttää ryhmien ohjaamiseen esimerkiksi retriiteissä tai seurakunnan tilaisuuksissa.

 Tammikuussa 2018 ilmestyi kirjani Kiitollisuuden jooga, hyvinvointia jokaiseen päivään (Kirjapaja). Tämä kirja on tarkoitettu kaikille vakaumuksesta ja uskonnollisesta katsomuksesta riippumatta. Näkökulmina ovat joogafilosofia, tietoisuustaidot, elämänarvot ja joogan keholliset vaikutukset. Kirjassa on kokonaisvaltaisia kaikille sopivia joogaharjoituksia ja monipuolista tuolijoogaa. Kirja kannustaa jokaista hyvinvoinnin äärelle. Sillä hyvän olon ainekset ovat lopulta yksinkertaisia: levollinen läsnäolo ilman suorittamista, luonnollinen syvä hengitys, kohtuullinen ravinto, lempeät joogaharjoitukset.

Ensimmäinen kirjani Suomalainen joogakirja ilmestyi vuonna 2014 (Minerva). Tein sen yhdessä oman joogaopettajani Suomen Joogaliiton opettajan ja opettajakouluttajan Ulla-Maija Rönkän kanssa.

 

Helin FB sivulla ajankohtaiset kuulumiset

Klikkaa tästä