dirt-as-spiritual-path.jpg

Hengellinen ohjaus

Miten voin syventää hengellistä elämääni? Mitä on rukous? Mitä minun elämäni merkitsee itselleni ja muille? Mikä on pyhää? Miten voin löytää yhteyden Jumalaan ja itseeni? Miten voin nähdä henkisen kasvun osana elämääni?

 

Tehdään elämästä ainutlaatuinen matka!

Mitä on hengellinen ohjaus?
Hengellinen ohjaus on elämänkysymysten pohtimista uskon ja henkisyyden valossa. Se on pysähtyminen juuri oman elämän hengellisten kysymysten äärelle. Sen mitä elämä kenellekin antaa ja mikä estää saavuttamasta elämänsä täyden potentiaalin. Hengellisellä ohjauksella ei ole tiettyä kaavaa vaan kyse on enemmänkin avoimuudesta jokaisen omille kysymyksille ja ajatuksille.
Kenelle se sopii?
Kaikille jotka etsivät avoimin mielin ja sydämin tai huomaavat kaipaavansa seuraa hengellisten kysymysten pohdintaan. Erityisesti se sopii niille jotka eivät halua käsitellä asioita yksin.
Pitääkö uskoa johonkin?
Kyse ei ole käännyttämisestä vaan yhteisestä pohdiskelusta. Riittää että uskoo johonkin itseään suurempaan ja haluaa uteliaasti lähestyä elämän ihmeitä. Kyse on hengellisten ja henkisten kysymysten pohdinnasta joten mielenterveyden tai työelämän ongelmissa jokin toinen apu on ensisijaisesti parempi.

Counseling.jpg

Yksilöllinen hengellinen ohjaus

Voit halutessasi saada itsellesi henkilökohtaisen koulutetun hengellisen ohjaajan jonka kanssa voi luottamuksellisesti keskustella oman elämänsä hengellisistä ja henkisistä kysymyksistä. Eri seurakuntien hengellisiä työntekijöitä voi kysyä hengellisiksi ohjaajiksi ja matkakumppaneiksi. Helsingin seurakunnat ovat kouluttaneet kymmeniä hengellisiä ohjaajia toimimaan luotettavina ja osaavina matkakumppaneina hengellisen elämän kysymyksissä. Usein voi kestää hieman löytää itselleen sopiva ohjaaja. Ohjaajan kanssa sovitaan aikataulusta suoraan. Tapaamiset voivat olla maksullisia.

Kysy lisää henri.jarvinen@evl.fi / 050 355 9294

together.gif

Hengellisen ohjauksen ryhmät

Vuosittain starttaa pääkaupunkiseudulla hengellisen ohjauksen ryhmiä, joissa voi yhdessä toisten kanssa pysähtyä pohtimaan hengelliseen kasvuun liittyviä näkökulmia. Ryhmiä vetää koulutetut hengelliset ohjaajat. 

Sielun elävä liekki –hengellisen kasvun kurssi
Sielun elävä liekki –kurssi on seitsemän kerran koulutus, jossa syvennytään hengellisen elämän, meditatiivisen rukouksen ja kristillisen mystiikan kysymyksiin. Kurssi kokoontuu noin kerran kuukaudessa maanantaisin. Kurssin hinta on 100 euroa (sis. materiaalit). Lisätietoa tapahtumakalenterista.

Etsijästä löytäjäksi -kurssi
Mihin elämä sinua kutsuu? Jokainen miettii joskus kuka oikein on ja mistä merkityksellinen elämä löytyy. Löytyykö se rakkaudesta, tasapainosta tai menestyksestä? Hiljaisuudesta, kutsumuksesta tai suvun jatkamisesta? Elämä voi joskus tuntua suurelta palapeliltä, jonka palaset ovat levällään. Kurssilla huomaat, että riippumatta olosuhteista, sinussa on tieto, voima ja lämpöä. Se kirkas kohta, joka tietää, ja jossa olo on kotoisa. Kun olet kotona itsessäsi ja elämässä, olet turvassa.

Kolmen kerran kurssi järjestetään muutaman kerran vuodessa  Helsingissä. Kurssilla keskustelemme, hiljennymme ja teemme pieniä harjoituksia. Voit olla kurssilla rauhassa myös itseksesi, ajatuksia ei ole pakko jakaa. Kurssi on itsetuntemusmatka.

Kurssin pohjana käytetään Susanna Erätulen teosta Etsijän kirja (Otava/Hidasta elämää, 2017). Vetäjinä toimii Susanna Erätuli. Lisätietoa tapahtumakalenterista.
 


HENKISEN JA HENGELLISEN KASVUN OHJAAJA –VALMENNUS 

Ignatiaanisiin hengellisiin harjoituksiin perustuva menetelmä antaa syvällisiä välineitä omalle henkiselle ja hengelliselle kasvulle sekä herkkyydelle toimia matkakumppanina ja ohjaajana muille.

Valmennus on vuoden kestävä kokonaisuus ja antaa monenlaisia työkaluja toimia paremmin toisten ihmisten ja erilaisten ryhmien henkisenä tai hengellisenä ohjaajana, henkisenä valmentajana. Koulutus antaa myös eväitä ja näkökulmia moneen muuhunkin ohjaustyöhön erilaisissa konteksteissa. Kouluttaja on Henri Järvinen.

Lue lisää valmennuksesta tapahtumakalenterista.