Kristillinen jooga

Kristillinen jooga on joogaa, jonka avustuksella avaamme kehoa ja mieltä sielun yhteydelle ja Jumalan läsnäololle elämässämme. Jooga on työkalu, jonka avulla kuorimme pois jännitystiloja, tunnepatoutumia sekä stressiä niin, että kuulemme sielumme äänen kirkkaammin sekä voimme antautua syvemmin yhteyteen Jumalan kanssa, vankentaa suhdettamme Jeesukseen sekä ottaa vastaan Pyhän Hengen siunauksen elämäämme.

Kristillisen joogan kursseja Helsingissä

Hengen voima - jooga

Kurssien ohjaajana toimii jooga-ohjaaja Rita Saari.

 • Agricolan jooga-ryhmä

  torstaisin klo 19.30-21 (syksyisin ja keväisin)
  Joogaharjoitus on fyysistä vinyasa flow joogaa, liikkeiden avulla vapautamme kehoa jännityksistä ja suuntaamme mielemme kohti hiljaisuutta ja etsimme yhteyttä Pyhään Henkeen. Harjoitus sisältää myös hiljentymistä - meditaatiota - ja tunti päättyy aina loppurentoutukseen.
  Joogaharjoituksen avulla harjoittelemme läsnäoloa hiljaisuudessa ja kykyä palata nykyhetkeen, rentoutuneeseen ja stressittömään olotilaan. Mielen jatkuva liike pyritään rauhoittamaan keskittämällä mieli kehon kuuntelemiseen. Hiljennämme jatkuvasti ajattelevan mielen ja laskeudumme kehoon, omaan läsnäoloon ja sydämeemme. Keho, mieli ja sielu yhdistyvät ja koemme rauhaa ja harmoniaa. Tämä rauhan ja tasapainon tila vahvistaa omaa uskoamme sekä antaa hetken jossa kuunnella Jumalaa.
  Kannattaa ottaa oma joogamatto mukaan jos sellainen löytyy, mutta paikan päältäkin saa mattoja lainaksi.

  Ilmoittautumiset rita.saari@gmail.com
  Kurssin hinta on 50 € / 35 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)

Mukaan tarvitset joustavan asun jossa on hyvä liikkua ja loppurentoutusta varten lämmintä vaatetta sekä oman joogamaton jos sinulla sellainen on, paikan päällä on myös joogamattoja niitä tarvitseville.

Hiljaisuuden jooga

Hiljaisuuden joogaharjoitukset ovat yhtenäinen meditatiivinen kokonaisuus, kuin miniretriitti, vetäytyminen rukoukseen ja sisäiseen hiljaisuuteen. Hiljaisuuden joogan on kehittänyt pastori ja joogaopettaja Heli Harjunpää levolliseksi ja lempeäksi joogaharjoitukseksi.  Menetelmä liittyy voimakkaasti retriittien hiljaisuuden viljelyyn sekä mystiikan teologiaan, jossa olennaista on kokemus, vastaanottavainen sisäinen tila ja kehollinen rukous. Tällainen teologisesti perusteltu kristillisen joogan harjoittamisen tapa on uusi asia Suomessa. Hiljaisuuden joogan menetelmään voi tutustua Helin kirjoista Hiljaisuuden tie, kristillisiä joogaharjoituksia (Kirjapaja) ja Kiitollisuuden jooga, hyvinvointia jokaiseen päivään (Kirjapaja). Tutustu Helin FB sivuun täältä.


Kristillisiä joogaretriittejä


Retriitissä menemme joogan keinoin kohti hiljentymistä ja hyvinvointia, joogaharjoitusten avulla vapautamme kehoa jännityksistä ja voimistamme omaa olemusta ja uskoa sekä lataudumme uudella energialla.

Kristillisen joogan retriitti2.jpg

Seuraava joogaretriitti tulosssa. Seuraa tapahtumasivua.

Retriitti sisältää rukousta, hiljentymistä, ohjattuja rentoutumisharjoituksia sekä kehoa ja mieltä eheyttäviä joogaharjoituksia.


Lisätietoja henri.jarvinen@evl.fi