Kristillinen meditaatio

Sydämen hiljaiseen rukoukseen kuljettava meditaatio on kaikille uskonnoille yhteistä hengellistä viisautta. Meditaatioon sisältyvä yksinkertaisuus, rauha ja hiljaisuus on jokaisen saavutettavissa ajankohdasta, paikasta ja elämäntilanteesta riippumatta.

Kristillisessä traditiossa meditaatio oli pitkään lähes unohdettu, kunnes se kontemplatiivisen ulottuvuuden elpymisen myötä on jälleen noussut osaksi myös kristityn uskonnon harjoittamista. Nykyään monet harjoittavat kristillistä meditaatiota ja kontemplatiivista rukousta, jotka käytännössä tarkoittavat samaa hiljaisen ja mietiskelevän rukouksen tapaa.

Miksi puhua ”kristillisestä meditaatiosta”?

Ensiksikin sen avulla voi vahvistaa uskoa ja yhteyttä Jeesukseen.
Toiseksi on olemassa historiallinen, raamatullinen ja teologinen perinne johon meditaatiossa liitytään.
Kolmanneksi se vahvistaa yhteyttä toisiin: ”Missä kaksi tai kolme on koolla, minä olen heidän keskellänne”.
Neljänneksi se rikastuttaa hengellistä elämäämme, tai rikastuttaa rukouksen ja jumalanpalveluksen tapojamme. Meditaatio ei korvaa muita tapoja. Pikemminkin se alleviivaa niiden merkitystä sellaisenaan, esimerkiksi hiljaisuuden merkitystä jumalanpalveluksessa.
Viidenneksi me meditoimme, jotta voimme löytää yhteyden itsemme. Kristillisessä traditiossa kontemplaatio on armon ja rakkauden työtä meissä. Siksi kun me löydämme tämän, me tulemme rakastavammiksi ihmissuhteissamme, työssämme ja kaikessa toiminnassamme maailman hyväksi.

Kristillisen meditaation -ryhmät Helsingissä / Christian Meditation groups in Helsinki
WCCM - World Community for Christian Meditation

wccm

Tiistaisin klo 18:00 - 19:00 Agricolan kirkon kappelissa (Tuomasmessu) / Tuesdays at 6:00pm Agricola Church chapel
Keskiviikkoisin klo 18:00 - 19:00 Tuomiokirkon kappelissa / Wednesdays at 6:00pm Helsinki Cathedral Chapel (building on the right, up the steps)
Lisätietoja: Anu Pylkkänen, anuma.pylkkanen@gmail.com, 040 548 1051

Kristillinen meditaatioryhmä Tapiolan kirkolla Espoossa. Paikkana yleensä sakasti, kirkkokonsertti-iltoina alakerran ryhmätila. Osoite on Kirkkopolku 6.  Ryhmä on kaikille avoin ja kokoontuu maanantaisin klo 18-19. Tiedustelut Leena Vanne, magdaleena.vanne@gmail.com. Vahtimestarin puh. (09) 8050 4460.

Kontemplatiivinen rukous ja lectio divina - ryhmät Helsingissä / Centering prayer & Lectio Divina groups in Helsinki

contemplative outreach

Hiljainen tila -lectio divina ryhmä Vuosaaren kirkossa (Satamasaarentie 7) torstaisin klo 18. Pyhäpäivien sanoman sulattelua ja oman elämän kuulostelua rukoushiljaisuudessa sekä näköalojen kuuntelevaa jakamista keskinäisessä luottamuksessa. Avoin lectio divina -ryhmä, jota ohjaa pastori Tiina Ahonen, tiina.ahonen@evl.fi

Hiljaisen rukouksen ryhmä. Keskiviikkoisin klo 18 Pitäjänmäen kirkolla (Turkismiehenkuja 4). Lyhyt johdanto, hiljainen meditaatio, siunaus.
Lisätietoja: Pastori Marika Palm, marika.palm@evl.fi, 09 2340 5628

Kristen meditation
Längtar du efter en stund av stillhet mitt i vardagen? Meditation kan vara ett sätt att varva ner och ta sig tid för reflektion. Vi möts varje torsdag kl. 17.30 för ledd meditation i Johanneskyrkan. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av meditation och du kan komma med och pröva på en eller två gånger. Mer info: Maria Repo-Rostedt, Jessica Högnabba, Anna Maria Böckerman (@evl.fi)

PS. Haluaisitko aloittaa kontemplatiivisen rukouksen ryhmän kotiseurakunnassasi tai muualla. Voit ladata pienen ohjepaperin tästä ja ottaa yhteyttä henri.jarvinen@evl.fi / 050 3559294