rita saari.jpeg
 

rita saari

Olen jooga- ja meditaatio-opettaja ja toiminut mm. kristillisen joogan opettajana Helsingissä vuodesta 2011.

Olen aloittanut jooga harrastukseni fyysisellä astanga joogalla elämäni ollessa isossa kriisissä ja muutoksessa, Poikani oli tuolloin yksivuotias ja olin jäänyt hänen kanssaan yksin menetettyäni puolisoni äkillisesti onnettomuudessa. Olin kaikin puolin heikko ja joogasta tunsin saavani voimaa monella tapaa, tämä oli varmasti yksi syy miksi harjoitus jäi hyvin nopeasti säännölliseksi osaksi elämääni. 

Myöhemmin kiinnostuin myös meditaatiosta ja löysin Lauri Siiralan kurssit, jossa opettelin hiljaisuutta olemalla läsnä omassa kehossa. Kymmen vuotta joogattuani olin täysin vakuuttunut siitä, että jooga oli mullistanut elämäni, joten lähdin opiskelemaan jooga ja meditaatio-opettajaksi. Valmistuin vuonna 2010 Ananda Sevan sydämen ja tiedon jooga koulutuksesta ja olen opettanut joogaa siitä lähtien.

Edellä mainittujen oppien avulla oma jooga harjoitus on 18 vuoden aikana muodostunut syväksi kehossa olemiseksi, sillä tavalla harjoituksessa päästään fyysisten hyötyjen lisäksi mielen taakse, yhteyteen omaan sydämeen ja sieluun saakka. Kehossa olemalla pääsemme oman mielen tarkkailijaksi sekä harjoittelemaan kehon viestien ja tunteiden kuuntelua, tämä tekee harjoituksesta itsetuntemuksen ja kehittämisen työkalun. Harjoitus auttaa meitä ottamaan etäisyyttä ajattelevaan mielemme, joka aiheuttaa stressiä ja huolia, tämä opettaa meitä näkemään omia ajattelu ja toimintatapoja, jolloin ymmärrys itsestämme kasvaa ja osaamme sitten viedä itse itseämme kohti hyvinvointia, selkeyttä ja mielenrauhaa.

Harjoitus vie syvempään yhteyteen itsemme ja elämän kanssa, se kääntää elämä ohjautumaan sisältäpäin. Syvempi yhteys itseen mahdollistaa tietoisuuden kasvamisen, vastuun ottamisen omasta toiminnasta ja tunteista. Harjoitus näyttää meille tietä kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, jossa voimme emotionaalisesti, mentaalisesti, fyysisesti ja henkisesti hyvin.

Opimme olemaan itsemme kanssa ja kaiken sen kanssa miltä elämä meissä tuntuu, sisäinen viisaus ja voima tulee esiin. Löydämme henkisen hyvinvointimme, voimme oppia, että sisällä itsessämme on sisäinen vakaus ja turva, johon voimme nojata. Sisällä on yhteys omaan sykkivään sydämeen, elämän lähteeseen ja Jumalan voimaan, joka kannattelee elämään. Sieltä käsin voimme antaa elämän tapahtua ja elämän virran kuljettaa, luottaen omaan Henkeen, omaan sisäiseen viisauteen ja voimaan kulkea elämää askel kerralla taivaallisen tahdon kannateltavana.

Lisää minusta löytyy nettisivuiltani
rita.saari@gmail.com

www.ritalovesyoga.com
www.instagram.com/ritasaari