Taizé-yhteisö on kansainvälinen, ekumeeninen yhteisö, jonka kotipaikka on Etelä-Burgundissa Ranskassa. Sen perusti Roger Louis Schutz-Marsauche eli veli Roger vuonna 1940. Yhteisöön kuuluu nykyisin yli 100 veljeä, jotka ovat sitoutuneet askeettisuuteen, naimattomuuteen ja hengellisten asioiden jakamiseen. Lisäksi Taizéssa järjestetään viikon kestäviä tapahtumia, joihin tuhannet nuoret aikuiset tulevat eri puolilta maailmaa. Lisäksi järjestetään tapaamisia muualla Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Yhteisö on tullut tunnetuksi musiikistaan, jossa lauluja esitetään kaanonina ja joka tuo esiin yhteisön mietiskelevän luonteen.

 

Taizé hengellisyys on

  • Taizé-lauluja
    Harmonisia Taizé-lauluja toistetaan moneen kertaan, ja voit meditoida niitä sisimmässäsi. Voit myös istua räsymatoilla kauniiden tuohusten ja ikonien äärellä.
  • Hiljaisuutta
    Puheen tilalla on hiljaista mietiskelyä, jossa voit etsiä luottamusta ja Jumalan läsnäoloa.
  • Rauhaa
    Rauha ei ole vain sisäinen asia, vaan Jumala kutsuu meitä rakentamaan rauhaa lähellemme ja koko maailmaan.

Luottamuksen rukoushetkiä Helsingissä joka maanantai Tuomiokirkon kryptassa. Luottamuksen rukoushetket ovat ekumeenisia, ja Luottamuksen messut noudattavat luterilaisen kirkon perinnettä. Kaikki ovat tervetulleita!

Ecumenical Prayer of Trust is a beautiful service with Taizé-songs, Bible texts and meditative silence. After the prayer we drink tea together. Once a month there is a Mass of Trust. The mass is held by the Finnish Evangelical Lutheran Church and is open for everyone.

TAIZE_11.jpg