Back to All Events

Arkiretriitin ohjaajakoulutus

Arkiretriitti on tapa toteuttaa hiljentymisen ja hengellisen ohjauksen jakso keskellä arkielämää. Se sisältää päivittäisen mietiskelyn Raamatun tekstien äärellä ja viikottaisen tapaamisen oman ohjaajan kanssa.

meditation_ThinkstockPhotos-505023182_square.jpg

Ignatiaaninen spiritualiteetti on yksi kristillisen hengellisyyden muoto ja se perustuu Ignatius de Loyolan, 1500 -luvulla eläneen Jesuiittasääntökunnan perustajan, hengellisiin kokemuksiin ja ajatuksiin.  Ignatiaanisuuden ja hänen sääntökuntansa idea tiivistyy Ignatiuksen kirjoittamiin hengellisiin harjoituksiin. Ne ovat pitkä retriittimäinen kokonaisuus joka seuraa Jeesuksen elämän vaiheita ja jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä kasvamaan suhteessaan Jumalaan. 

Arkiretriitin ohjaajakoulutus rakentuu yhdestä lyhyestä koulutustyöpajasta 2.12. klo 16-20 (kokoushuone Silvennoinen 4 krs), Seurakuntien talossa, Helsingissä. Sen jälkeen koulutettavat toteuttavat keväällä arkiretriitin johon sisältyy yhteinen aloitustapaaminen (tuhkakeskiviikkona 26.2.) ja ohjaajien päätöstyöpaja 4.5.2020.

Arkiretriitinohjaajakoulutus on avoin kaikille kiinnostuneille. Osallistujilta edellytetään ainoastaan omaa kokemusta arkiretriitistä eli että on osallistunut ignatiaaniseen arkiretriittiin.

Syksyllä 2019 järjestetään arkiretriitti sopivasti ennen tätä koulutusta. Katso lisää.

Lisätietoa: henri.jarvinen@evl.fi, 050 355 9294

Ilmoittautuminen 31.10. mennessä