Back to All Events

Hiljaisuuden päivä -miniretriitti Malminkartanon kappelilla


Lauantaina 26.10 ja 14.12 klo 9.30–15.30 Malminkartanon kappelilla (Vellikellonpolku 8, Helsinki)

Ohjaajana 26.10. ovat Kaarina Ruusuvirta ja Jyrki Myllylä. Konsta Korhonen ohjaa hiljaisuuden päivän 14.12.. Voit osallistua toiseen tai molempiin päiviin.

Ilmoittautuminen ke 23.10. ja ke 11.12. mennessä Konsta Korhonen, p. 050 3801 345, konsta.korhonen@evl.fi.

Miniretriitit ovat maksuttomia, vapaaehtoisen ruokarahan saa tuoda halutessaan.


Puolen päivän miniretriiteissä Malminkartanon kappelilla liitytään pitkään kristilliseen mietiskelyperinteeseen matalalla kynnyksellä. Mitään aikaisempaa kokemusta retriiteistä tai hiljaisuuden hengellisyydestä ei tarvita. 

Miniretriiteissä sitoudutaan pidättäytymään turhasta puheesta ja keskitytään antamaan tilaa omalle ja toisten mielelle rauhoittua. Muuten jokainen voi käyttää aikaa oman valintansa mukaan keskittyneeseen mietiskelyyn, hiljaa rukoilemiseen, lukemiseen, ulkoiluun tai vaikkapa nukkumiseen. Mitään tiukkoja tavoitteita ei anneta, vain tilaa vetäytyä arjen kiireestä hetkeksi rauhalliseen ympäristöön keskellä kaupunkia. Yhdessä jaettu hiljaisuus on hyvin yhteisöllinen kokemus. 

Päivät aloitetaan lyhyellä hartaudella ja päätetään ehtoolliseen. Yleensä alussa on myös jonkinlainen lyhyt alustus aiheeseen liittyen ja johdatus päivän rakenteeseen ja käytössä oleviin tiloihin. Nautimme myös alku- ja päiväkahvit sekä keittolounaan. Päivät ovat maksuttomia, jotta kuka tahansa pystyy osallistumaan, vapaaehtoisen ruokaroposen saa halutessaan tuoda mukanaan.

Kannelmäki_hiljaisuus.jpg
Earlier Event: October 24
Johdatus kristilliseen meditaatioon