Tuomasyhteisö

Tuomasyhteisö on Tuomasmessun ympärille kokoontuva yhteisö ja taustayhdistys. Yhteisön tavoitteena on järjestää laadukasta, hengellisesti avaraa, kaikille avointa jumalanpalveluselämää. Tuomasmessun kotikirkko on Helsingin Mikael Agricolan kirkko. Tuomasyhteisöjä toimii ympäri Suomea.  

Yhteisön tavoitteena on myös verkottua aktiivisesti ja toimia hyvänä esimerkkinä monimuotoisesta, modernista ja ihmisläheisestä hengellisestä toimintakulttuurista. Tuomasyhteisön toiminta ja Tuomasmessu on kaikille avoimia. Se kannattelee monia uskossa ja toivossa!

"Tuomas sanoi hänelle: 'Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?" Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä.'"

Listätietoa www.tuomasmessu.fi

Mikä Tuomasmessu?

Tuomasmessu on avaran hengellisyyden luterilainen messu, jossa yhdistyvät arkiseen elämään liittyvät kysymykset ja rukoukset, vanhan kirkon traditiot sekä mukaansatempaavat tuomaslaulut. Tuomasmessu on esimerkki uudistuvasta kirkosta, jossa toteutetaan moniäänisen kansankirkon ideaa. Messussa vaalitaan eri tavoin ajattelevien ja kokevien kristittyjen ykseyttä yli seurakuntarajojen. 

Elävä rukous

Tuomasmessun rukousjakson aikana voit kiertää ympäri kirkkoa, sytyttää tuohuksen ja kirjoittaa rukousaiheesi paperilapulle. - Tuomasmessun yhteydessä kootaan joka kuukausi yli tuhat rukouspyyntöä lapuille, tekstiviestinä tai nettialttarin kautta.

Voit mennä muiden mukana alttarille ja keskustella lyhyesti rukousavustajien kanssa. Pidempään keskusteluun on mahdollisuus rippihetkessä ennen messua ja messun jälkeen kirkon etupenkeissä. Voit myös pyytää öljyllä voitelun.

Kirkon takaosassa on mahdollisuus saada hiljainen siunaus. Tai voit istua penkissä ja laulaa - olla vain läsnä.

Musiikki on tärkeä osa messua

Tuomasmessussa lauletaan paljon yhdessä. Lauluun on helppo osallistua Tuomaskuoron, esilaulajien ja orkesterin tuella. Musiikkityylit vaihtelevat kunkin musiikkitiimin mukaan jatsista irkkutyyliin. Messu on kuuluisa tämän päivän ihmiseen vetoavista tuomaslauluista ja moderneista virsisovituksista.

Paljon vapaaehtoisia

Erityistä Tuomasmessussa on se, että sitä tekee suuri joukko vapaaehtoisia ja maallikoita. Noin 70 vapaaehtoista tarvitaan joka sunnuntai järjestämään Tuomasmessua Mikael Agricolan kirkossa Helsingissä. Näin mittava teologien ja maallikoiden yhteistyö on luterilaisessa kirkossa ennen näkemätöntä. Kuka tahansa voi tulla vapaaehtoistehtäviin. 

Tuomasyhteisö kouluttaa ehtoollis- ja rukousavustajat, mutta muihin tehtäviin voi ilmoittautua ilman koulutusta tai kokemusta. Jokaiseen tehtävään annetaan tukea ja ohjausta tarpeen mukaan.Tehtävään ei tarvitse sitoutua, vaan siinä voi palvella vain yhden messun ajan.

Keitä Tuomasmessuun kutsutaan?

Tuomasmessu on avaran hengellisyyden luterilainen jumalanpalvelus. Epäilevät, etsijät ja uskossaan arat ovat erityisen tervetulleita messuun. Tuomasmessun aktiivit tulevat erilaisista kristillisistä taustoista.

Tuomasmessuun ovat tervetulleita kaikki iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, ihonväristä, vammasta tai vammattomuudesta tai elämäntilanteesta riippumatta. Ovi on auki uskoa vielä etsiville toivovaisille ja Hengessä palaville herätyskristityille - sekä kaikille siltä väliltä!

Tule sinäkin mukaan, vieraaksi tai messua tekemään. Olet lämpimästi tervetullut ja osallistumaan sellaisena kuin olet!

www.tuomasmessu.fi